Hartelijk welkom op onze site

Wie zijn wij?

Jenny Brouwer traint en fokt sinds 1988 Labradors. Mijn zoon Jelmer Brouwer, trainde met groot succes onze Easy en heeft een KNJV B diploma én een MAP met haar behaald toen hij 11 jaar oud was en Easy nog was 2 jaar oud. Momenteel traint hij met Dodger, een kleinzoon van Easy.

Mijn eerste Labrador was Happy Highkicker van Canis Frisiae. Dit was één van de eerste Labrador Kennels in Nederland. Op deze site geen foto van haar, maar wel van haar dochter:

Precious Jewel of Cabot Strait, dochter van CH. Sandylands Kingfisher en Happy High Kicker van Canis Frisiae. Destijds een van onze topteven. Met haar behaalde ik diverse KNJV A diploma's!

Heden:

Op dit moment hebben wij meerdere teven.

Easy (Silronray's Belle Isis) is er niet meer, maar haar dochters Lotte (Easy Going of Cabot Strait en Lucky (Lucky Ruby of Cabot Strait) zijn er nog wel en genieten van hun oude dag.

Merel (Artemis Stables Meredith) woont sinds juni 2015 bij ons en we hopen ook met haar op een mooie toekomst.

Twarres (Symphonie of Cabot Strait, geb juni 2017) is een dochter van Lucky waarmee we nog volop trainen.

Kelly (Torchic of Cabot Strait) is een dochter van Dodger en Merel, geboren in maart 2020 en ze is onze jongste telg.

Daarnaast worden we vergezeld door twee reuen, Bowie (Silronray's Easy Rider) en Dodger (Starmaker Of Cabot Strait).

Wij fokken zwarte, chocolate en gele Labradors, waarbij de gezondheid en het karakter voorop staan. Onze honden zijn dan ook getest op OCD/LPC, HD, ogen en nog veel meer. Samen met mijn zoon Jelmer probeer ik de jachtpassie in onze honden en hun nakomelingen te behouden! Maar ook de schoonheid en het temperament dat kenmerkend is voor de Labrador.
Al onze honden zijn vooral huishonden, dit geldt ook tijdens een bevalling en ook voor de pups.

We zorgen er steeds voor een combinatie te maken die al deze eigenschappen bevat! We gebruiken hiervoor Labradors uit de beste lijnen. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat TYPE en TEMPERAMENT de basis zijn voor succes, zowel in de showring als in het veld.  Al onze honden waarmee gefokt wordt zijn in het bezit van één of meerdere KNJV  diploma's.

We zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging en de Labrador Kring Nederland.

We wonen in een rustig dorpje in Friesland, om ons heen prachtig landschap, o.a. het Lauwersmeergebied, met veel water, dus alles waar de meeste Labradors dol op zijn. Het is een geweldig gebied om samen met de hond te trainen, te spelen of gewoon een lange wandeling te maken. Echt genieten voor mens en dier!

Jenny & Jelmer Brouwer

Buitenpost, Friesland